Wednesday, July 8, 2015

Lala lalaland

Rohit loves Naina
Naina loves Aman
Aha! Welcome to lalaland ~ Rohit, Kal Ho Naa Ho

Salam 'alaik readers!

Kita teruskan dengan tujuan posting kali ini, mari masak lala. Semalam punya menu sebab dah ada bawal jadi kita cari satu lauk lagi. Perancangan asal ialah:

Bawal Emas Kukus/Stim - resipi sudah di kongsi sebelum ini, cari aje la dalam blog okeh
Telur Dadar
Lala Tumis Halia
Sawi goreng

End Up jadi:
Bawal Emas, Telur Dadar dan Lala Tumis Halia Bersawi. LOL. sebab sawi dimasukkan dalam lala ialah suami macam concern dengan masa masa tu dah 715mlm. tak nak menunggu ye da. lagi pun nak goreng sawi pun bahan-bahan lebih kurang dengan lala. yang utama sos tiram la khen..so, here is the recipe:

Bahan-bahan:
1. Halia - potong panjang-panjang
2. Serai diketuk
3. Bawang Putih
4. Sos Tiram
5. Of course la lala kan
6. Cili giling/cilil boh (optional)
7. Cili padi - dihirirs (optional)
8. Sawi ;p

Cara-cara:
 1. Tumis bawang putih, halia dan serai
2. Masukkan satu sudu cili boh.

Tumislah mereka sampai naik bau

3. Masukkan sos tiram, 2 sudu besar, then masukkanlah air sikit nak bagi berkuah.
4. Lala dah dekat nak masakkan masukkanlah sawi.
5. tadda Done!

hahah 2 in 1 resipi

Tak perlu garam dah, sos tiram sudah cukup

Beli lala dapat sepinggan lauk penuh RM2.20 aje dik. Kalau beli mau la 3 4 kali ganda harganya. Xpandai masak dengan malas masak memberi makna yang beda yach.

Sekian.

p/s: Cepatnya masa berlalu ;(

No comments:

Post a Comment