Tuesday, June 16, 2015

Demi Harum Manis

Salam'alaik everybody!

Note: Ini bukan agen jualan harum manis. 

Alhamdulillah dengan nikmat dan kurniaanNya maka terjadilah jalan-jalan utagha pada 5 hingga 7 Jun 2015. Kepada teman sejiwaku yang gagah perkasa memandu, maafkan hamba kerana masih belum menunjukkan kemahiran memandu kereta. Hihihi. Mungkin nanti boleh massage reflexology kan? Kelip-kelip mata. 

Perjalanan sebenarnya agak lewat sebab jam 11 lebih pagi 5 Jun baru tayar kereta bergolek membelah lebuh raya utara-selatan a.k.a. PLUS. Kerugian masa dalam sejam lebih sebab niat asal untuk drop barang Eja di UiTM SI, tergendala kerana belum dapat bilik. kena tunggu petang hari baru dapat bilik. Jadi tanpa banyak soal perjalanan diteruskan ke Alor Setar. Perjalanan yang sangat panjang. Diselang seli dengan hujan. Akhirnya lebih kurang jam 8 malam baru sampai di TH Hotel, Alor Setar (Utara). Phewww...Alhamdulillah. Hotel yang bersih dan sangat selesa. Anak saudara kecil comelku sangat seronok dengan pengalaman dia di hotel ni. Mandi kolam, dan request nak tinggal lama-lama kat hotel. Boleh pulak siap simpan sabun botol kecil dalam kocek seluar comel dia. Budak, anak-anak, memang sangat comel. Ini anak orang, anak sendiri apatah lagi kan. (Nak anak T_T).

Kelelahan badan membuatkan kami tidur dengan begitu lena. sampai di TH Hotel dah malam, suasana sekeliling pun dah gelap tak nampak apa. tiba pagi kami selak langsir da, wow!! terpegun dengan keindahan sawah padi. Subhanallah! Segar. Hijau. Saujana mata memandang.


Pemandangan sawah padi yang super duper cantik!

Roti Doll Alor Staq! lembut roti canai dia.

Matahari terbenam di Jeti Kuala Perlis

Indah Nian

Kalau pergi melancong, gunalah App:


Trip Advisor - Lodge/Hotel/Accomodation, Restaurants/ Atrractions

Sangat Membantu kala buntu tak tau nak pergi mana/buat apa. Trip kali ini memang banyak duduk dalam kereta. It teach us how to travel with budak kecik yang comel dan becok. Hahaha. inshaAllah anak menakan dulu, lepas-lepas ni mana tau kembar. Keep positive. Berangan itu FREE.

Dapat tak harum manis: Dapat!! Sebat 12kg. phewww. beratus-ratus kilo suamiku memandu demimu wahai harum manis. InshaAllah tahun depan kita tengok macam mana ya. Wink ;-)

p/s: I wanna go to Langkawi

No comments:

Post a Comment