Friday, December 30, 2016

Penghujung 2016

Walla!!!

30hb Disember 2016

Happy Birthday my dear Alip yang kelima. Ongoh doakan Alip sentiasa dimurahkan rezeki, dalam lindunganNYA dan Alip menjadi orang hebat sehebat Tokti mungkin. InshaAllah Alip sayang. Walaupun asyikla nak gaduh je kan dengan Ongoh. Tapi kacau Alip adalah kepuasan bagi Ongoh. HAHAHA!

Jadi hari ini terakhir bekerja tahun 2016. Alhamdulillah KPI kerja tercapai, tahun ini boleh dianggap biasa, sebab dah masuk tahun kedua di department ini. Tak banyak perubahan, cuma looking forward 2017 akan makin mencabar dengan keadaan ekonomi semasa Malaysia dan dunia.

Alhamdulillah 2016 kami dapat pegang kunci rumah sendiri. Jadi selepas ini akan ada siri penulisan untuk dikongsikan langkah-langkah apa nak buat lepas dah dapat kunci. Keterujaan masuk rumah yang dibeli dengan kekusutan nak fikir nak buat apa benda dulu dengan rumah tu adalah sama banyak. Dan aku terima kasih kepada tuan-tuan, puan-puan yang menulis di blog, sedikit sebanyak perkongsian dan review mengenai perkhidmatan kontraktor dsb dapat membantu.

Buat baik dibalas baik. Jadi aku percaya untuk memeriahkan blog ini semula, aku akan kongsikan pengalaman aku dan Mike masuk rumah baru. InshaAllah review beserta anggaran kos yang kami perlu laburkan/belanjakan supaya yang membaca akan dapat manfaatnya.

Rangka cerita:

1. Periksa kerosakan (defect) rumah
2. Plaster Ceiling
3. Lampu Kipas
4. Wardrobe dan TV Cabinet
5. Cat
6. Perabot utama dan deko-deko bersama Mike
7. Langsir

Sah-sahla bukan kami duduk sini, sini mampu tengok aja


Oh ya, rumah kami jenis apartment :-)

Selamat Tahun Baru 2017 - bersama-samalah kita berusaha untuk berjimat-cermat dan meningkatkan produktiviti dan meluangkan masa yang begitu berharga untuk perkara-perkara yang memberi manfaat.


Tschuss~

No comments:

Post a Comment