Wednesday, August 7, 2013

29 Ramadhan 1434H

-masih belum diizinNya. Takpa. Usaha lebih gigih.-

Sekejapan sungguhla aku rasa puasa inikalilah. Kerja di ofis betul-betul drag masa aku. MMG SANGAT RUGI. Ada umur, ada rezeki, Ramadhan depan kena tkr masa waktu pejabat ke 730-430. Sebab? Aku tak mahu letih.

Culas aku berterawikh kali ini. SANGAT-SANGAT RUGI!
lembik dan tak bersemangat. RUGI BESAR!

Browsing facebook boleh bikin stress. salah satu sebab aku tak deactivate (jahat betul fb x bagi orang delete) ialah kemeriahan blogshop-blogshop yang awesome dan best! i cant resist shopping online. tersangat menarik. despite the beautiful model, those my fave blogshop gimme nice and worth for $$ products.

tak tersangka blog ni dah diwujudkan sejak 2010. hihi. merepek sorang2. seronok. tapi sedih sebab seperti yang ditulis banyak kali, bakat menulis semakin hilang. dulu dalam blog yang aku dah tanam (dibuat pada 2005) banyakkkk benda aku share. tapi sekarang terbantut idea mengarang. mungkin aku boleh cerita perihal adat, practice dan amalan baik serta BAHASA. ceritanya bermula begini:

Di kedai Kek Resipi Misteri:

Melilau-lilau mata aku melihat pelbagai jenis kek yang membuatkan aku menelan liur. Yang mana satu ni? Yang selalu beli tak ada. Yang tu dah rasa. Yang sinun macam muak. OK!

"Kak, black forest satu slice" Tiba-tiba staf di kaunter:

"Eh, Eh korang cepat-cepat amik tu, dia nak hantar sendiri"

Oh rupa-rupanya kelihatan seorang wanita tua bangsa asing yang mengangkat bekas pinggannya untuk diletak di satu sudut. menjadi kebiasaan di negara-negara luar untuk angkat bekas/tray mereka setelah selesai makan. Memudahkan pekerja dan bagi aku satu amalan terpuji sebab segala sisa-sisa makanan mereka kemas sendiri.

Lalu ada salah seorang staf berkata, "Apa dia ingat rumah ke nak angkat-angkat"

Adeh...aku memang rasa sharp dgn nada sinikal dia tapi tahan mulut sebab puasa dan ada ramai staf lain di kaunter.

tak faham aku. kalau ada peluang berjalan-jalan lah dik. tgk donia.

p/s: tak habis pun aku makan kek tu.

p/p/s: Suarez.

No comments:

Post a Comment