Thursday, May 5, 2011

MARAH ITU MUDAH, SABAR ITU INDAH

tajuk tu seperti yang Wardina Safiyya tweet...kebetulan masa baca tweet wardina dalam diri aku tengah menyala-nyala api kemarahan kepada mereka-mereka yang berkenaan. sebab aku marah :
Melepaskan batuk di tangga, dan masing-masing tak mahu bersemuka. Kenapa perlu semua dilambak pada aku yang tak ada kena mengena. hari ini very tense.

kenapa ya aku buka balik blog ni? kenapa ya aku kembali berblogging..aku selalu pesan kat diri aku ni, blog bukan tempat nak hambur benda negatif. tapi itula yang kadang-kadang aku terlepas buat. aku tak mau sapa-sapa yang baca blog ini dapat aura negatif. yeah..it is kinda diary..electronic journal. kalau yang perasan, my blog is directionless..semua perkara boleh sumbat dalam ni, hal masak-masak ke, jahit-jahit ke, melancong ke..sume taram dalam ni...

masa dulu, kat blog lama, aku banyak cerita tentang skul (which i never meet the boredom of telling people 'bout it) aku suka sangat recall memories masa skul sebab aku boleh rasa muda. hahaha..bila tense ingat skul aku rasa legaaaa...tapi kalau asyik cerita benda lama orang cakap aku taknak berubah takuk..asyik di takuk tu je..jadi penulisan kalau nak bagi luas kena selalu update dengan dunia semasa. everything. bukan hanya politik, bukan sekadar sukan, apatah lagi kalau dok asek baca gossip artis kan. membina ke? kadang-kadang sian kat artis, bila orang lagi nak tau pasal peribadi daripada nak nilai bakat mereka. wartawan pun, byklah highlight talent mereka ye...lebihkan berita-berita positif...

now aku feel sedikit relief..dalam keadaan yang kusut dan serabut, baca komen dan post from friends, buat aku realize betapa bertuahnya aku kerana Tuhan temukan aku dengan mereka. yes kawan kat facebook ada dalam 600 lebih tapi yang betul2 boleh panggil kawan tak sampai 10 orang. yang ramai-ramai tu hanya kenalan...ingat senang nak jumpa kawan after school period. it was hard and it still is.

kepada para sahabat..million thanks...hugs and kissess for you... ♥

Will Red Devil and Goner be BFFAA? Let them decide p/s: MU vs BARCA which 1 i chose : Answer= ARSENAL FOREVER

No comments:

Post a Comment